EL POTENCIAL ÉS IL·LIMITAT

Sant Cugat acollirà el projecte CreaNova Concept

Sant Cugat acollirà el projecte CreaNova Concept, un nou espai que integra educació, innovació i empresa Localpress Sant Cugat acollirà el projecte CreaNova Concept, un nou espai que integra educació, innovació i empresa

Sala de Premsa SantCugat - Dimecres, 28/01/2015 (imatges: Localpress)

Sant Cugat acollirà el projecte CreaNova Concept, un nou espai que integra educació, innovació i empresa

ajuntament sant cugat[Sala de Premsa]

El projecte inclou una escola (col·legi Creanova), que cobrirà l’ensenyament de 3 a 18 anys i obrirà les seves portes el curs vinent. També s’oferirà el grau universitari LEINN.

Paral·lelament es crearà un espai d’experimentació i creativitat i un parc tecnològic on es promourà un ecosistema d’empreses innovadores CreaNova Concept, impulsat per la Fundació NEC, es posarà en marxa en tres edificis ubicats a la carretera de Rubí.

El projecte compta amb el suport de l’Ajuntament. Carles Brugarolas ha valorat molt positivament l’arribada d’aquest nou centre i ha assenyalat que CreaNova Concept “és una proposta coherent amb el perfil de ciutat que volem potenciar a Sant Cugat perquè fa una aposta per l’educació, la innovació i l’emprenedoria”

El tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Carles Brugarolas, ha assistit aquesta tarda a la presentació del nou espai CreaNova Concept, impulsat per la Fundació NEC (Nuevas Estructuras de Convivencia) i que compta amb el suport de l’Ajuntament. L’acte ha comptat amb la presidenta de la Fundació NEC, Olga Arnedo, i diversos representants d’entitats i institucions que col·laboren amb aquest projecte, com per exemple Mondragón-TeamLabs, Club Júnior Sant Cugat, Ecoarrels, Evolution, l'Associació Astronòmica Sant Cugat - Valldoreix (AASCV) o el centre d’emprenedoria VITA.

CreaNova Project neix com un hub social d’aprenentatge col·laboratiu on s’integren educació, creativitat i empresa. S’ubicarà en tres edificis de la carretera de Rubí (núm. 90-100) i estarà integrat per tres grans eixos:

1. Educació (Learning by Doing): s’obrirà una nova escola -de 3 a 18 anys- amb línies d’educació infantil, primària, secundaria i batxillerat. Es dirà Creanova, oferirà unes 430 places i té previst obrir les seves portes el curs vinent (2015-16). També a partir del proper curs s’oferirà el grau universitari LEINN (Mondragón Unibersitatea-TeamLabs)

2. Creativitat (Projecting with Innovation): es transformaran més de 1.000 metres quadrats en un espai social i cultural on s’integren idees innovadores, coneixement i experimentació amb robòtica, maquinària de prototipatge, mecanització, imatge i so, teatre, dansa, expressió... Aquest espai està previst que obri entre els mesos de març i abril.

3. Empresa (Working & Sharing): es promourà un ecosistema d’empreses innovadores, transferència sènior-júnior, coworking, assessorament... en el marc d'un parc tecnològic modern per fer créixer projectes de futur.

Carles Brugarolas ha valorat molt positivament l’arribada d’aquest nou centre i ha assenyalat que CreaNova Concept “és una proposta coherent amb el perfil de ciutat que volem potenciar a Sant Cugat perquè fa una aposta per l’educació, la innovació i l’emprenedoria”. Brugarolas també ha remarcat que l’arribada de CreaNova Concept “enriqueix el nostre entorn com a un ecosistema econòmic i educatiu”. Finalment, també ha destacat que “aquest és un projecte que aposta clarament per la col·laboració entre diferents institucions i entitats. Des de l’Ajuntament hi donem suport perquè pensem que el futur passa per la col·laboració”.

La presidenta de la Fundació NEC, Olga Arnedo, ha explicat que han triat Sant Cugat per ubicar la seu de CreaNova Concept perquè “és una ciutat preparada per desenvolupar un projecte com el nostre. Té una població infantil molt gran, un model col·laboratiu i es dóna molt suport a l’emprenedoria”

Articles relacionats (per etiqueta)

Més en aquesta categoria: Crea Nova es presenta a Sant Cugat »

EL POTENCIAL ÉS IL·LIMITAT