EL POTENCIAL ÉS IL·LIMITAT

Crea Nova es presenta a Sant Cugat

Crea Nova Concept es presenta a Sant Cugat Crea Nova Concept es presenta a Sant Cugat

AMB UN NOU MODEL EDUCATIU I EMPRESARIAL.
Neix el Crea Nova Concept, un espai on el món de l'empresa, la investigació, l'emprenedoria i l'acadèmic compartiran espais i es retroalimentaran.

[TOT Sant Cugat]

Aquest dimecres, 28 de gener, s'ha presentat el Crea Nova Concept, unespai pioner on s'integraran i conviuran els àmbits del coneixement i l'emprenedoria a través d'una escola, empreses, professionals, serveis i institutcions. Situat a la carretera de Rubí, l'objectiu és crear un hub social d'aprenentatge col·laboratiu, obert i dinàmic on conflueixin la innovació i la creativitat.

Aquest projecte està impulsat per la Fundació NEC, i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat i empreses com TeamLabs, centre d'emprenedoria Vita, la Universitat de Mondragón, el Junior Sport&Spa; entre moltes d'altres.

L'espai comptarà amb una escola des dels tres anys i fins al Batxillerat i un grau universitari que es posaran en marxa el curs vinent. També hi haurà un viver d'empreses que compartiran espai, un lloc per tirar endavant nous projectes i laboratoris amb tot tipus d'eines. 

Compartir
"La filosofia és un nou model de relació col·laborativa, oberta i dinàmica en base als eixos d'aprenenatge, innovació i treball compartit i col·laboratiu", ha destacat Olga Arnedo, presidenta de la Fundació NEC.

Sobre la vinculació entre diferents móns, ha apuntat que "el sector de l'empresa estarà present a l'escola per un benefici mutu".

"La seva filosofia ens va enamorar des del primer moment", ha ressaltat Carles Brugarolas, tinent d'alcalde d'Economia, que ha celebrat l'arribada a la ciutat de "nous serveis a la disposició de la ciutadania i del sector econòmic que contribuirà a millorar l'ecosistema de Sant Cugat". "És una proposta coherent amb el perfil de ciutat que volem potenciar a Sant Cugat perquè fa una aposta per l’educació, la innovació i l’emprenedoria", ha afegit.

El projecte es divideix en tres branques que interactuen entre elles amb l'objectiu de retroalimentar-se: learn (aprendre), project (projectar) i work (treballar). La premissa de Crea Nova Concept és crear un ecosistema on emprenedors i empreses participin activament en l'aprenentatge de les noves generacions i en la generació de noves idees.

Aprendre fent
Aquest nou espai comptarà amb centres educatius per a nens des dels 3 anys fins a graus universitaris. Una educació integral amb una nova filosofia d'aprenenatge, on el contacte amb el món emprenedor i empresarial és primordial.

En aquest sentit hi haurà el Col·legi Crea Nova, d'infantil fins a Batxillerat, i que tindrà 430 places; i el grau universitari LEINN (Lideratge en Emprenedoria i Innovació). A més, tindrà laboratoris d'autoinvestigació de robòtica, disseny, fusteria, teatre, cuina... 

L'aprenentatge autodidàctic és la línia de l'educació a Crea Nova. "Un model educatiu innovador, trenquem el sistema convencional. Donem el pas a l'aprenentatge pràctic de veritat", ha destacat Olga Arnedo. "Tot l'aprenentatge des dels tres anys és aprendre fent, no memoritzant conceptes que no s'entenen", ha afegit.

Els professors també tindran un Centre de Recursos Pedagògics per a professors.

Compartir treballant
CreaNova Concept està pensat per ser un ecosistema d'empreses i emprenedors per treballar conjuntament perquè les idees vegin la llum. La filosofia de coworking, on les societats es recolzin les unes amb les altres, és la base d'aquest espai.

Mitjançant el treball col·laboratiu, l'intercanvi d'idees i la prestació de serveis entre professionals, es genera un laboratori per a tota la comunitat on tothom es retroalimenta. "La màxima és treballa compartint", ha apuntat la presidenta de la Fundació NEC.

Està pensat tant per empreses ja consolidades com per emprenedorsque vulguin iniciar els seus projectes empresarials.

Engegar projectes
Crea Nova serà també un espai on tirar endavant nous projectes amb l'assessorament de persones expertes, un punt de trobada obert a la ciutat on s'uneixen el coneixement i l'experiència de joves i adults.

La pràctica amb maquinària d'última generació  com impressores 3D, talladores làsers, electrònica i robòtica i la investigació en avantguarda culinària són punts essencials.

La idea és que vingui gent amb les seves idees i tingui eines,maquinàries i professionals que els hi pugui donar suport", ha apuntat Arnedo.

La intenció és que sigui un espai obert a la ciutadania de Sant Cugat. Per aquest motiu, des de l'Ajuntament es plantegen arribar a acords amb la Fundació NEC per tal que els equipaments del centre puguin servir també pels santcugatencs. I espais que també puguin gaudir-ne altres escoles del municipi.

Articles relacionats (per etiqueta)

EL POTENCIAL ÉS IL·LIMITAT